14 Mayıs 2016 Cumartesi

Yumurtasız Kek Tarifi


Yumurtasız Kek Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, Yarım su bardağı sıvı yağı, 1 paket kakao 25 gr ( 5 tepeleme tatlı kaşığı ), 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 paket vanilya (5 gr), 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu (10 gr).

İçi İçin:

1 su bardağı ceviz içi.

Üzeri İçin:

Bitter çikolata 100 gr, Süt kreması 100 gr.

Karamel Süslemesi İçin:

1 su bardağı toz şeker, Bir miktar ahududu.

Yumurtasız Kek Yapılışı

Bir kaba şekeri, suyu, sıvı yağı, kakaoyu, limon suyunu, elma sirkesini, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip homojen bir karışım elde edelim.

Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba döküp eşit şekilde yayalım.

Evvelce ısıtılmış 175° fırında takriben 40 dakika pişirelim. (30 dakikada kürdan ile kontrol edin pişirme müddeti fırından fırına değişir)

Süt kremasını ısıtalım.

Isıttığımız süt kremasının içine bitter çikolatayı ilave edip karıştıralım.

Sonra fırından çıkardığımız kekin üzerine gezdirerek dökelim ve keki soğumaya bırakalım.

İyice soğuyan kekin üzerine aralıklı olarak frambuaz dizelim.

Toz şekeri kalın tabanlı bir tavaya alalım.

Kısık ateşte tavayı sağa sola eğerek şekerin erimesini sağlayın.

Su gibi akıcı bir kıvam alan karamelimizi ocaktan alalım.

Yumurtasız kekimizin üzerini karamel ile istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Bu mükemmel Yumurtasız Kek Tarifi için Aşçı Mutfakta’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NURAY ÖZGÜL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Yumurtasız Kek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Yumurtasız Kek Tarifi,kek tarifleri,kolay kek tarifi,pratik kek tarifi,yumurtasız kek tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...