Peynirli Karnıyarık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurta (sarısı üzeri için), 1 silme yemek kaşığı kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, Aldığı kadar un.İçi İçin:
100 gr beyaz peynir, 1 tutam maydanoz (isteğe bağlı).Üzeri İçin:
Yumurta sarısı, Susam, Çörek otu.Peynirli Karnıyarık Poğaça Yapılışı
Bir kaba şekeri, mayayı ve ılık suyu koyup karıştıralım.
Bu şekilde 5 dakika bekletelim.
Kabaran mayanın içine ılık sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
İçi için; bir kaba beyaz peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu koyup karıştıralım.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Sonra hamuru tezgahta elimizle açıp iki kenarını resimdeki gibi keselim.
Hamurun ortasına uzunlamasına peynirli harçtan koyalım.
Daha sonra hamuru resimdeki gibi katlayalım.
Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt erili tepsiye dizelim.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpelim.
Poğaçaları tepside 10 dakika daha dinlendirelim.
Evvelce ısıtılmış 200° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Yumuşacık Peynirli Karnıyarık Poğaçalarımız servise hazır.
Bu mükemmel Peynirli Karnıyarık Poğaça Tarifi’ni bizimle paylaşan Çiğdem’ce Lezzetler‘e teşekkür ederiz.
Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi RÜMEYSA ÇUBUKTEPE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Peynirli Karnıyarık Poğaça Yapımı hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Peynirli Karnıyarık Poğaça Yapımı,karnıyarık poğaça tarifi,kolay karnıyarık poğaça tarifi,kolay poğaça tarifi,peynirli karnıyarık poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik karnıyarık poğaça tarifi,pratik poğaça tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...