19 Mayıs 2016 Perşembe

Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi


Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Şeker Hamuru İçin:

2 paket marşmelov(pembe ve beyaz), 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı su, Pudra şekeri.

Kurabiyesi İçin:

200 gr tereyağı(oda sıcaklığında), 1 paket pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı tarçın, Aldığı kadar un, Yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurta.

Üzeri İçin:

Bal.

Şeker Hamurundan Kurabiye Yapılışı

Şeker hamuru için; marşmelovları beyaz ve pembe olarak ayıralım.
Sonra ayrı ayrı benmari usulü eritip, puding kıvamına getirelim.
Daha sonra içine 1 çay kaşığı tuzu ,1 yemek kaşığı suyu, katı bir kıvama gelene kadar pudra şekerini ilave edelim ve iyice karıştıralım.
Hazırladığımız karışım soğuyup, katılaşıp hamur kıvamına gelince streç filme saralım ve 1 gün buzdolabında bekletelim.
Şeker hamurunu streçten çıkardığımızda yapışkan bir kıvamı oluyor.
Kalıp ile kesmek zor olacağı için tezgaha bolca mısır unu dökmenizi tavsiye ederim yapışmasını engelliyor.

Kurabiyesi için; bir kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Unu azar azar ilave edelim ve ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
Düz bir taban üzerinde hamuru 2 santimetre kalınlığında açıp, yıldız ve kalp şeklindeki kalıplarla keselim.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında kurabiyeleri pişirelim.

Önceden hazırladığımız şeker hamurunu düz bir zemin üzerinde ince olacak şekilde açalım.
Sonra yıldız ve kalp şeklindeki kalıplarla keselim.
Kurabiyelerin üzerine fırça ile az bal sürüp, hazırladığımız şeker hamurlarını yapıştıralım.
Şeker Hamurundan Kurabiyelerimiz servise hazır.

Bu mükemmel Şeker Hamurundan Kurabiye tarifi için Büşra Demirtaş Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FERİT KURUDAYIOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Şeker Hamurundan Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,şeker hamurundan kurabiye

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...