19 Mayıs 2016 Perşembe

Etli Yaprak Kebabı Tarifi


Etli Yaprak Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

1 kilogram yağsız dana eti, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz, Yarım çay bardağı kaynamış su, 4 adet kırmızı taze biber veya çarliston biber, 2 adet orta boy patates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, Lavaş veya bazlama.

Marinesi İçin:

2 adet büyük baş soğan, Tuz, Karabiber, Sumak, Kırmızı toz biber, Kırmızı pul biber, Kekik, 2 yemek kaşığı sıvı yağı.

Etli Yaprak Kebabı Yapılışı

Eti ve soğanları mutfak robotunda kıyalım.

Üzerine tuzu, karabiberi, sumağı, kırmızı toz biberi, kırmızı  pul biberi, kekiği ve sıvı yağı ilave edip karıştıralım.

Bir kaba dökelim ve üzerini folyo ile kapatıp 1 gece marine olması için bekletelim.

Tavaya sıvı yağı ve tereyağını koyup eritelim.

Üzerine marine ettiğimiz eti ilave edelim ve orta ateşte eti biraz soteleyelim.

Sonra ince ince doğradığımız biberleri ve patatesleri ilave edip sotelemeye devam edelim.

Daha sonra salçaları, biraz tuzu ve kaynamış suyu ilave edip iyice harmanlayalım ve ocaktan alalım.

Ocaktan aldığımız eti suyunu çekmesi için 15 dakika dinlendirelim.

Hazırladığımız etli harcı çoban salatası eşliğinde bazlamaların veya lavaşın içine yerleştirip sıcak sıcak servis yapalım.

Bu mükemmel Etli Yaprak Kebabı tarifini bizimle paylaşan mutfağımda4mevsim’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TUĞRA TÜRKEL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Etli Yaprak Kebabı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Etli Yaprak Kebabı Tarifi,ana yemekler,etli yaprak kebap,kebap tarifi,kolay kebap tarifi,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...