Bomba Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
125 gr margarin(oda sıcaklığında), Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı kuru meyve şekerlemesi, 1 çay bardağı fındık kırığı, 2 çorba kaşığı toz antep fıstığı, 2 çorba kaşığı parça çikolata, 3 çorba kaşığı kakao, Yarım çay bardağı çok mini doğranmış kuru kayısı ve kuru incir karışımı, Aldığınca un.Bomba Kurabiye Yapılışı
Bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini streç film ile kaplayıp, 30 dakika buzdolabında dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verip, üzerlerine hafif bastırarak yassılayalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve evvelce ısıtılmış 170° fırında 20 dakika pişirelim.
Bomba Kurabiyeleri ılıyınca servis yapalım. Afiyet olsun.
Bu nefis Bomba Kurabiye Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.
Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BERRA SOYASLAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Bomba Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Bomba Kurabiye Tarifi,bomba kurabiye,kolay kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifleri,kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...