20 Mayıs 2016 Cuma

Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi


Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

200 gr bitter çikolata, 200 gr labne peyniri, 200 ml süt kreması, 1 tatlı kaşığı vanilya özütü, 1 su bardağı pudra şekeri.

Üzeri İçin:

Sütlü çikolata, Çilek dilimleri, Dövülmüş antep fıstığı.

Çikolata Kaplı Cheesecake Yapılışı

Çikolatayı benmari usulü eritelim.

Kalıpların içini fırça yardımıyla erittiğimiz çikolata ile kaplayalım.

Sonra buzdolabına koyup 10 dakika bekletelim.

10 dakika nihayetinde tekrar kalıpların içine erittiğimiz çikolatadan müddetlim.

Tekrar buzdolabına koyup 10 dakika daha bekletelim.

Bir kaba labne peyniri, kremayı, pudra şekerini ve vanilya özütünü koyup çırpıcı ile iyice çırpalım.

Hazırladığımız karışımı kaşıkla kalıplara paylaştıralım.

Kalıpların en üstüne çikolata döküp düzgünce yayalım.

Kalıpları buzdolabına koyup iyice donana kadar, 3-4 saat buzdolabında bekletelim.

Sonra cheesecakeleri kalıptan çıkaralım.

Benmari usulü erittiğimiz sütlü çikolatayı sıkma torbasına dolduralım.

İnce bir uç yardımıyla sütlü çikolatayı cheesecakelerin üzerine sıkalım.

Üzerlerine çilek dilimleri yerleştirelim ve antep fıstığı serptikten sonra servis yapalım.

Bu nefis Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BİLAL ARKAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çikolata Kaplı Cheesecake Tarifi,çikolata kaplı cheesecake,kek tarifleri cheesecake tarifi,kolay çikolata kaplı cheesecake tarifi,pratik çikolata kaplı cheesecake tarifi,kek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...