19 Mayıs 2016 Perşembe

Peynirli Kömbe Nasıl Yapılır


Peynirli Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı su,
1 adet yumurta,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Tuz,
1 küçük paket kuru maya,
Aldığı kadar un.

Arasına Sürmek İçin:

125 gr oda sıcaklığında tereyağı (yarım paket).

İçi İçin:

1 adet soğan, 2 adet sivri biber, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, Tuz, 300 gr kadar beyaz peynir, Yarım demet ince maydanoz, Karabiber, Pul biber.

Üzerine Sürmek İçin:

Yumurtanın sarısı, Çörek otu.

Peynirli Kömbe Yapılışı

Bir kaba ılık sütü, mayayı ve toz şekeri koyup karıştıralım.

Kabaran mayanın içine yoğurdu, suyu, yumurtayı ve tuzu ilave edip karıştıralım.

Üzerine unu azar azar ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup 30 dakika dinlendirelim.

İçi için; soğanı ve biberleri ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurup ocaktan alalım.

İçine ezilmiş peyniri, maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip karıştıralım.

Hamuru 2 parçaya ayıralım ve ayrı ayrı açabildiğimiz kadar büyük açalım.

Açtığımız hamurların üzerine tereyağı sürüp dikdörtgen olacak şekilde katlayıp 10 dakika dinlendirelim.

Dikdörgen şeklinde katladığımız hamurlardan bir adedini tepsimizin büyüklüğünde açalım.

Sonra yağlanmış tepsiye açtığımız hamuru yerleştirelim.

Hamurun her yerine iç harçtan serelim.

Diğer hamur parçasını da açıp iç harcın üzerine yerleştirelim.

Kömbenin üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpelim ve 10 dakika daha dinlendirelim.

Evvelce ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu nefis Peynirli Kömbe Tarifi‘ni bizimle paylaşan Yemek Sevmek’e  çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİDAR BERKTAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Peynirli Kömbe Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Peynirli Kömbe Nasıl Yapılır,börek tarifleri,kolay kömbe tarifi,kömbe tarifi,peynirli kömbe,pratik kömbe tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...