14 Mayıs 2016 Cumartesi

Köz Patlıcanlı Enginar Tarifi


Köz Patlıcanlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

4 adet enginar, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 adet kesme şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1.5 su bardağı su.

Üzeri İçin:

3 adet közlenmiş patlıcan, Tuz, Sızma zeytinyağı, Limon, 2 diş sarımsak.

Köz Patlıcanlı Enginar Yapılışı

Enginarları yıkayalım.

Geniş bir tencereye enginarları, zeytin yağını, suyu, tuzu ve toz şekeri koyalım.

Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirelim.

Közlenmiş patlıcanları ince ince doğrayalım.

Patlıcanların üzerine ezilmiş sarımsağı, tuzu, zeytin yağını ve limon suyunu ilave edip çatalla ezelim.

Soğuyan enginarları servis tabağına alalım.

Enginarların üzerine patlıcanlı harcı paylaştıralım ve servis yapalım.

Bu mükemmel Köz Patlıcanlı Enginar tarifini bizimle paylaşan Vanilins’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NECMİ DAĞDEVİREN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Köz Patlıcanlı Enginar Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Köz Patlıcanlı Enginar Tarifi,ana yemekler,enginar tarifi,kolay enginar tarifi,köz patlıcanlı enginar,sebze yemekleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...