Mersin Kısırı Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ince bulgur, 1 adet soğan, Kimyon, Karabiber, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 adet limonun suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, Maydanoz, Yeşil soğan, Zeytinyağı, 3 su bardağı su, Tuz.Mersin Kısırı Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayalım ve zeytin yağında kavuralım.
Üzerine salçaları ilave edip kavurmaya devam edelim.
Sonra suyu ilave edip kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra ince bulgurun üzerine döküp iyice karıştıralım ve üzerini kapatıp dinlendirelim.
Maydanozu ve yeşil soğanı iyice yıkayıp ince ince doğrayalım.
Bulgurlu karışım soğuduktan sonra içine karabiberi, kimyonu ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
Son olarak maydanozu, yeşil soğanı, limon suyunu ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştıralım.
Mersin Kısırımızı servis tabağına alalım.
Kısırımızı haşlanmış lahana ve bol yeşillik ile servis yapın.
Bu mükemmel Mersin Kısırı Tarifi için Fatma Usta Hanım’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi MİNE DEMİRTOLA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mersin Kısırı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Mersin Kısırı Tarifi,aperatif tarifler,kısır tarifi,kolay kısır tarifi,mersin kısırı tarifi,pratik kısır tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...