15 Mayıs 2016 Pazar

Beşamel Soslu Karnıbahar Yemeği


Tarifi bizimle paylaşan Yemek Saati'ne Teşekkür ederiz.

Beşamel Soslu Karnıbahar Yemeği İçin Malzemeler:

1 orta boy karnabahar, 200 gr kıyma, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 adet havuç, 1 kase bezelye(haşlanmış), Tuz, Sıvı yağ.

Beşamel Sosu İçin:

Yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı soğuk süt.

Üzeri İçin:

Rendelenmiş kaşar peyniri.

Beşamel Soslu Karnıbahar Yemeği Yapılışı

Karnabaharı çiçek çiçek ayıralım ve tuzlu su da çok fazla pişirmeden biraz haşlayalım.
(karnabaharlar çok ezilmesin, biraz diri kalsın)
Suyunu süzelim ve borcama alalım ve biraz daha küçülterek doğrayalım.
Soğanı ince ince doğrayalım.
Havucu rendeleyelim.
Tavaya sıvı yağı, soğanı, havucu, kıymayı koyalım ve kavuralım.
İçine salçayı ilave edip, biraz daha kavuralım.
Daha sonra bezelyeyi, tuzu ilave edelim.
Karnabaharın üzerine kıymalı harcı yayalım.
Beşamel sosu için; başka bir tavaya sıvı yağı, unu koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
İçine soğuk sütü koyalım ve karıştırarak kaynatalım.
Üzerine tuz serpelim.
Beşamel sosumuzu, kıymalı harcın üzerinde gezdirelim ve her yerini kaplayalım.
Üzerine bolca kaşar peyniri serpelim.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NİL KAYNAR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Beşamel Soslu Karnıbahar Yemeği hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Beşamel Soslu Karnıbahar Yemeği,en güzel sebze yemekleri,karnabahar yemeği,karnıbahar yemeği,kolay sebze yemekleri,pratik ev yemekleri,pratik sebze yemekleri,resimli sebze yemekleri,sebze yemekleri,yemek tarifleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...