18 Mayıs 2016 Çarşamba

Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi


Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kreması İçin:

4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker , 2 yemek kaşığı nişasta , 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı damla çikolata veya yarım kare çikolata, 1 paket vanilya (5 gr).

 Pandispanyası İçin:

5 adet yumurta, 4 türk kahvesi fincanı toz şeker, 5 türk kahvesi fincanı un, Yarım paket kabartma tozu (5 gr), 3 yemek kaşığı sıcak su, 1 paket vanilya (5 gr).

İçi İçin:

Muz dilimleri.

Çikolatalı Muzlu Pasta Yapılışı

Kreması için; tencereye nişastayı,unu, kakaoyu ve şekeri koyup tel çırpıcıyla karıştıralım.

Üzerine ağır ağır sütü ilave edip karıştıralım.

Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim ve ocaktan alalım.

Sonra vanilyayı ilave edip karıştıralım.

Daha sonra içine benmari usulü erittiğimiz damla çikolatayı veyahut yarım kare çikolatayı ilave edip iyice çırpalım.

Kremanın üzerini streç ile kapatıp buzdolabına kaldıralım. (bu şekilde kremanın üzeri kabuk tutmuyor)

Pandispanyası için; bir kaba yumurtaları, şekeri ve suyu koyalım.

Karışım beyazlaşıp şeker eriyene kadar 5-6 dakika çırpalım.

Üzerine elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı 3-4 seferde ilave edip köpükleri söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştıralım.

Pandispanya hamurunu yağlı kağıt serili 26 santimetre lik kelepçeli kalıba veya margarinle altını yağlayıp un serptiğimiz tepsiye dökelim.

Hamurun üzerini spatula ile düzeltelim ve tezgaha bir kaç defa vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım.

Evvelce ısıtılmış 170° fırında hafif kızarana kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)

Fırını kapatalım ve kapağını açalım. Pandispanyayı bu şekilde fırında 3-4 dakika beklettikten sonra fırından alalım.

Pandispanyayı bir tel üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım.

İyice soğuyan pandispanyayı kalıptan çıkaralım. Pandispanyayı kalıptan çıkarmadan önce yanlardan bir bıçakla geçelim ki mükemmel çıksın.

Pandispanyayı enine 2 veyahut 3 parçaya ayıralım.

Pandispanyanın katlarını süt ile hafif ıslatalım.

Katların arasına krema sürüp muz dilimleri yerleştirelim.

Pastamızın her yerini krema ile kaplayalım.

Çikolatalı Muzlu Pastamızın üzerini istediğimiz şekilde süsleyip servis yapalım.

Bu güzel Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi‘ni bizimle paylaşan Huzurlu Mutfak’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 18 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ŞERİFE ESER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çikolatalı Muzlu Pasta Tarifi,çikolatalı muzlu pasta tarifi,kolay pasta tarifleri,pasta tarifleri,pratik pasta tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...