20 Mayıs 2016 Cuma

Trakya Mantısı Tarifi


Trakya Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin: 4 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, Ilık Su.

İçi İçin:

Pişmiş ve didiklenmiş tavuk eti (250 -300  gr.), 3 su bardağı pirinç, 1 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı tereyağı, Tuz.

Mantıları Haşlamak İçin:

Sıcak tavuk suyu.

 

Trakya mantısının pişirilme videosu.

http://www.yemektarifleri-sitesi.com/wp-content/uploads/2014/12/trakya-mantisi-pisirilisi.mp4

Trakya Mantısı Yapılışı

İçi için; tencereye tereyağını ve tavuk etini koyup kavuralım.

Üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edelim.

Sonra sıcak suyu ilave edip kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.

10 dakika dinlendirip karıştıralım.

Hamuru için; bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.

Üzerine azar azar ılık suyu ilave edip hamuru yoğuralım.

Hamuru üçe ayırıp açalım ve kare şeklinde keselim.

Kare şeklinde kestiğimiz hamurların üzerine tavuklu pirinçli harçtan koyalım.

Daha sonra hamurların uçlarını birleştirip kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında mantıları kızarana kadar pişirelim.

Kızaran mantıları tencereye alalım.

Mantıların üzerine, bir parmak geçecek şekilde tavuk suyunu dökelim ve mantılar suyunu çekene kadar haşlayalım.

Trakya Mantısını sos veya sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Bu mükemmel Trakya Mantısı tarifini bizimle paylaşan Esma Kurt Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi KERİM YAZICI yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Trakya Mantısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Trakya Mantısı Tarifi,hamur işleri,kolay mantı tarifi,mantı tarifi,mantı tarifleri,pratik mantı tarifi,trakya mantısı,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...