17 Mayıs 2016 Salı

Yalancı Ekmek Kadayıfı


Bu nefis Ekmek Kadayıfı tarifini bizimle paylaşan Aybike’nin Mutfağı‘na çok teşekkür ederiz.

Yıllar önce yapmıştım bu tatlıyı ve tekrar yaptım. Hepimiz beğenerek yedik, ağızda güzel tat bırakan, içimizi yakmayan bir tatlı, umarım beğenirsiniz.

Yalancı Ekmek Kadayıfı İçin Malzemeler

1 paket etimek, 1.5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su,

Kreması İçin:

1 litre süt , 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası, 2 yemek kaşığı dolusu un, 1 poşet krem şanti.

Yalancı Ekmek Kadayıfı Tarifi

Etimekleri bir borcama dizelim ve teflon bir tavada, 1,5 bardak toz şekeri kısık ateşte  karamelize edelim.
İyice karamelize olduktan sonra üstüne 2 bardak soğuk su dökelim.
Önce şeker topaklaşacaktır ancak su ısındıkça şeker eriyecektir.
Şekerli su iyice eridikten sonra, etimekler şerbeti iyice çekene kadar etimeklerin üstüne güzelce gezdirelim.

Kremasının Hazırlanışı:

Krema icin, krem şanti hariç, diğer malzemeleri, puding gibi olana dek pişirelim.
İyice koyulaştıktan sonra, 1 poşet krem şantiyi muhallebiye ilave edelim ve çırpıcı ile iyice çırpıp etimeklerin üzerine dökelim. (dikkat edelim, kremada ayrı olarak şeker yok)
Krema soğuduktan sonra üzeri süslenerek servis edebilirsiniz, ben yağsız olarak, teflon tavada kavurduğum cevizler ile süsledim.

Türkçe makale özgünleştirme otospin.com tarafından yapılmıştır.



Merhabalar 18 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NUH MEMİŞOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Yalancı Ekmek Kadayıfı hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Yalancı Ekmek Kadayıfı,ekmek kadayıfı,ekmek kadayıfı oktay usta,ekmek kadayıfı tarifi,ekmek kadayıfı tatlısı,ekmek kadayıfı yapımı,hafif tatlı tarifleri,kolay tatlı tarifleri,pratik tatlı tarifleri,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri,yalancı ekmek kadayıfı

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...