20 Mayıs 2016 Cuma

Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği


Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği İçin Malzemeler

2 adet hazır yufka,

İç Harcı İçin:

200 gram peynir, Yarım demet maydanoz, 1/4 kangal sucuk,

Yağlamak İçin:

1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı su.

Karnıyarık Böreği Hazırlanışı

Karnıyarık böreğinin iç harcını hazırlamak için, önce maydanozu ince ince doğrayalım.
Sonra sucuğu küp küp doğrayalım ve peyniri parçalara ayırarak hepsini güzelce karıştırıp bir kenarda bekletelim.

Suyu ve yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
1 adet yufkayı uygun bir yere serelim ve elimizle veyahut fırça yardımıyla, üzerine yağlı sudan müddetlim.
Yağladığımız yufkanın üzerine diğer yufkayı koyalım ve peş peşe birleştirelim.
Yufkaları bıçakla önce dört parçaya keselim, sonra her parçayı ikiye ayırarak sekiz parça üçgen yufka elde edelim.
Üçgen yufkaların içine peynirli harcımızdan koyalım.
Yufkaları sigara böreğinden birazcık daha kalın bir şekilde saralım.
Börekleri yağladığımız tepsiye dizelim.
Böreklerin üzerilerine sıvı yağ müddetlim ve ortalarından bıçakla biraz keselim.

Böylelikle karnıyarık böreği ismini bu kesik sayesinde alıyor. ( Böreklerin iki kenarı da kapalı kalacak şekilde keselim ) .
Karnıyarık böreği’ni 200 dereceli fırında, üzerileri kızarana dek pişirelim.

Bu mükemmel Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği tarifini bizimle paylaşan Sihirli Parmaklar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ABİDİN KALE yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Peynirli Sucuklu Karnıyarık Böreği,börek tarifleri,hazır yufkadan börek,karnıyarık böreği,karnıyarık börek,kolay börek tarifleri,yufka,yufka böreği,kahvaltılık tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...