18 Mayıs 2016 Çarşamba

Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi


Muhallebili Kadayıf Pastası İçin Malzemeler:

250 gr kadayıf (çiğ), 100 gr tereyağı (6 yemek kaşığı), 1 çay bardağı toz şeker.

Muhallebisi İçin:

1 lt süt (5 su bardağı süt), 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 kutu krema (200 ml), 2 paket vanilya (20 gr).

Üzeri İçin:

1 çay bardağı ceviz.

Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi

Kadayıfları küçük küçük doğrayalım ve teflon tavada pembeleşene kadar kavuralım.
İçine tereyağını ilave edip, tereyağı eriyene kadar karıştıralım.
Sonra toz şekeri ilave edip, karıştıralım ve ocaktan alalım.

Muhallebisi için; tencerenin içine sütü, toz şekeri, unu koyalım ve orta ateşte daimi karıştırarak koyulaşana kadar kaynatalım.
Ocaktan alıp, muhallebinin içine kremayı, vanilyayı ilave edip, blender ile 10 dakika çırpalım.

Kelepçeli kalıba kadayıfların yarısını koyup, elimizle sıkıca bastıralım.
Kadayıfların üzerine muhallebiyi döküp, dikkatlice yayalım.
Kalan kadayıflara ceviz ilave edip, karıştıralım ve muhallebinin üzerine serpelim.
Oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buzdolabına koyalım ve 1 gece buzdolabında bekletelim.
Muhallebili Kadayıf Pastası soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp, dilimleyerek servis yapalım.

Bu mükemmel Muhallebili Kadayıf Pastası tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi UĞURKAN KIZILET yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi,kadayıf pastası,kadayıf tarifi,kadayıf tatlısı,muhallebili kadayıf,muhallebili kadayıf pastası,muhallebili kadayıf tarifi,pasta tarifleri,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...