Ciğer Kavurma Tarifi İçin Malzemeler:
1 kilogram dana ciğeri, 3-4 büyük boy soğan, tereyeğı, sıvı yağ, karabiber, kırmızı biber, sumak, sivri biber, 1 demet maydonoz, 1 limon, tuz.Ciğer Kavurma Yapılışı
Ciğerin kuş başı doğranmış olması işinizi kolaylaştırır, alırken doğratabilirsiniz.
Ciğerler fazla kanının gitmesi için bir kere yıkanır.
Hiç yağsız tavaya koyulur ve sulanıp ağır ağır kısık ateşte iyice pişer.
Suyunu tamamiyle çekince biraz sıvıyağ ve tereyeğı ilave edip güzelce et kavurur gibi kavrulur.
En sona karabiber ve kırmızı biber ilave edip altı kapatılır.
Soğan yatağı için:
Soğanlar isteğe göre kalın kalın veya ince ince dilimlenir ve yıkanır.
Yıkanan soğanlara ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış sivri biber ilave edir, üzerine salata yapar gibi biraz sıvı yağ gezdirilir.
1 limon sıkılır, biraz tuz ve sumağı da ilave edip güzelce harmanlanır.
Servis tabaklarının üzerine ortası hafif boş bırakılarak biraz soğan karışımından yerleştirilir ve boşluklarına kaşık yardımıyla ciğerler yerleştirilir.
Ciğer Kavurması Servise hazır. Afiyet olsun.
Tarifi bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağından‘a teşekkür ederiz.
Türkçe makale özgünleştirme otospin.com tarafından yapılmıştır.
Merhabalar 18 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BUSE KARACIK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Soğan Yatağında Ciğer Kavurma Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Soğan Yatağında Ciğer Kavurma Tarifi,ana yemek tarifleri,ana yemekler,ciğer,ciğer kavurma,ciğer tarifleri,meze tarifleri,aperatif tarifler
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...