19 Mayıs 2016 Perşembe

Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi


Beyti Kebap Tarifi İçin Malzemeler:

4 su bardağı un, 2 adet domates, 1 yemek kaşığı yaş maya veya kuru maya, Tuz istenildiği kadar, 1,5 su bardağı ılık su, Karabiber istenildiği kadar, 1 adet yumurtanın sarısı, 500 gr kıyma, 6 diş sarımsak, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri.

Evde Beyti Kebap Yapılışı

Maydanozu ince ince kıyalım. Domateslerin kabuğunu soyalım ve  rendeleyelim. Sarımsağı soyalım ve ezelim.
Bir kabın içine kıymayı, rendelenmiş domatesi, kıyılmış maydanozu, ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi koyalım ve yoğuralım.
Dört adet ince uzun köfte hazırlayalım.
Bir kabın içine mayayı koyalım ve ılık suda eritelim. Üzerine unu, tuzu ilave edelim ve  bir hamur hazırlayalım.
Üzerini nemli bir bezle örtelim ve 25-30 dk mayalanmaya bırakalım.
Hazırladığımız hamuru dört eşit parçaya ayıralım ve her bir hamuru,  kalın yufka şeklinde açalım.
Hazırladığımız köfteleri yufkaların içine koyalım.
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim.
Yufkaları yuvarlayıp kenarlarını parmağımızla kapatalım.
Kalan köfte ve yufkalara da aynı işlemi yapalım.
Yufkaların üzerine yumurtanın sarısını müddetlim.
Evvelce ısıtılmış orta dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim.
Pişirdikten sonra Beyti Kebabını dilimleyelim.
Maydanoz, biber ve domatesle süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu nefis Beyti Kebap Tarifi‘ni bizimle paylaşan Yemek Saati’ne teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ATAKAN GÖKTÜRK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi,ana yemek tarifleri,beyti,beyti kebap,beyti kebap nasıl yapılır,beyti kebap tarifi,evde beyti kebap,kebap tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...