19 Mayıs 2016 Perşembe

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi


Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

5 adet yufka.

İçi İçin:

1 kilogram taze ıspanak (temizlenmiş-yıkanmış-kıyılmış), Yarım su bardağı sıvı yağı, 2 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 su bardağı su, Yarım çay bardağı pirinç, 100 gr rendelenmiş beyaz peynir, 1 tatlı kaşığı pul biber, Tuz, Karabiber.

Sosu İçin:

1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un, 500 gr yoğurt, 1 çay bardağı süt, Yarım çay bardağı sıvı yağı.

Ispanaklı Kol Böreği Yapılışı

İçi için; İnce ince kıydığımız soğanları sıvı yağda kavuralım.
Üzerine salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ispanakları ilave edelim ve çökene kadar kavuralım.
Sonra pirinci, tuzu, baharatları ve suyu ilave edip kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
Pişen ıspanaklı harcımızı 15 dakika dinlendirelim.
Ispanaklı harcımız soğuduktan sonra içine peyniri ilave edip iyice karıuştıralım.

Sosu için; geniş bir kaseye tüm malzemeyi koyalım ve iyice çırpalım.

Yufkaların üzerine bolca sostan müddetlim ve yufkaları ortadan ikiye ayıralım.

Yufkaların üzerine ıspanaklı harçtan serpelim ve rulo şeklinde saralım.
Fırın tepsisine ruloları dolayarak yerleştirelim.
Evvelce ısıtılmış 200° fırında kızarana kadar pişirelim.
Ispanaklı Kol Böreğini sıcak sıcak servis yapalım.

Bu mükemmel Ispanaklı Kol Böreği tarifini bizimle paylaşan mutfağımda4mevsim’e teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BERKECAN MANGIR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Ispanaklı Kol Böreği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Ispanaklı Kol Böreği Tarifi,börek tarifi,börek ve poğaçalar,ıspanaklı kol böreği,kolay börek tarifi,pratik börek tarifi,börek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...