19 Mayıs 2016 Perşembe

Sultan Lokumu Tarifi


Sultan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler:

1 lt süt, 1,5 su bardağı toz şekeri, 2 su bardağı un, 100 gr margarin, 2 paket vanilya.

Üzeri İçin:

3 su bardağı hindistancevizi, 1 kase fındık.

Sultan Lokumu Tarifi

Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup kısık ateşte daimi karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım.
Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim.
Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim.

Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fındık batıralım.
Sultan Lokumu servise hazır.

Bu nefis Sultan Lokumu tarifi için Pembe Tatlar’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ELANUR BİLGİLİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Sultan Lokumu Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Sultan Lokumu Tarifi,ev lokumu tarifleri,ev yapımı lokum,ev yapımı türk lokumu,evde lokum nasıl yapılır,evde sultan lokumu,evde sultan lokumu nasıl yapılır,is turkish delight turkish,lokum tarifleri,sultan lokumu,sultan lokumu nasıl yapılır,sultan lokumu tarifi,tatlı tarifleri,tatlılar,türk lokumu tarifleri,turkey delight,turkish delight in turkish,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...