19 Mayıs 2016 Perşembe

Elmalı Kurabiye


Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 paket vanilya şekeri (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr), Aldığı kadar un.

İçi İçin:

2 adet orta boy elma, 2 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı tarçın.

Üzeri İçin:

Pudra şekeri.

Elmalı Kurabiye Yapılışı

Bir kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini, yoğurdu, vanilya şekerini ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım.

İçi için; elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.

İçine şekeri ve tarçını ilave edip karıştıralım.

İç malzemeleri pişirmiyoruz. İsteyen pişirebilir.

Hamuru açıp çay bardağı ile keselim.

Hamurun ortasına elmalı harçtan koyup resimdeki gibi kapatalım.

Evvelce ısıtılmış 170-180° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Soğuyan Elmalı Kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Bu mükemmel Elmalı Kurabiye Tarifi için Ayşe Mutfakta’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 19 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi PELİN TOKAY yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Elmalı Kurabiye hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Elmalı Kurabiye,elmalı kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...