14 Mayıs 2016 Cumartesi

Nutellalı Çiçek Kurabiye Tarifi


Nutellalı Çiçek Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

125 gr oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı kabatma tozu, 3 su bardağından biraz fazla un.

İçi İçin:

4 yemek kaşığı nutella.

Üzeri İçin:

Pudra şekeri.

 

Nutellalı Çiçek Kurabiye Yapılışı

Hamuru için; bir kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini, yumurta sarısı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.

Düz bir tabanda elimizle yuvarlak olacak şekilde açalım.

Hamurun ortasına bir çay kaşığı nutella koyalım.

Daha sonra hamuru hafif yuvarlayarak kapatalım.

Hamuru yuvarlak kalıp ile kesip düzgünleştirelim.

Hazırladığımız kurabiyenin üzerine resimdeki gibi kürdan ile çiçek şekli verelim.

Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Evvelce ısıtılmış 175° fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar takriben 20 dakika pişirelim.

Üzerlerine hafif pudra şekeri serpip servis yapın.

Toplam 17 adet Nutellalı Çiçek Kurabiyemiz oldu.

Bu mükemmel Nutellalı Çiçek Kurabiye Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi EMİNE KALENDER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Nutellalı Çiçek Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Nutellalı Çiçek Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,nutellalı çiçek kurabiye tarifi,pratik kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...