Kömbe Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket tereyağı yada margarin ( 125 gr), 1 su bardağı zeytinyağı, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı kömbe baharatı (tarçın-muskat-karanfil- zencefil- mahlep- dövülmüş damla sakızı), 1 paket kabartma tozu, 5.5 su bardağına yakın tepeli un.Üzeri İçin:
1 çay bardağı susam.Kömbe Kurabiye Yapılışı
Tereyağını eritip bir kaba alalım.
İçine zeytin yağını,sütü, şekeri ve kömbe baharatını ilave edip karıştıralım.
Kabartma tozunu ve unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan küçük parçalar koparalım ve üst bölümünü susama bulayalım.
Kömbelerin üzerine çay bardağının ağız bölümü ile veya küçük bir kap kullanarak bastırıp şekil verelim.
Kömbeleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip evvelce ısıtılmış 200° fırına kömbeleri koyalım.
Fırına sürdükten hemen sonra ısıyı 160° düşürüp pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuyan kömbelerimiz servise hazır.
Not: Kömbeler uzun müddet dayanıyor. Kömbeleri kapaklı bir cam kavanozun içine koyalım ve hava almasını engelleyelim.
Bu nefis Kömbe Kurabiye Tarifi için Mermer Tezgah Sayfası‘na teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DOĞUKAN KASAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kömbe Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Kömbe Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kömbe kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...