14 Mayıs 2016 Cumartesi

Kaymaklı Revani Tarifi


Tarifi bizimle paylaşan Yemek Saati'ne Teşekkür ederiz.

Kaymaklı Revani İçin Malzemeler:

3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 su bardağı irmik, 1 çay kaşığı karbonat, 1 paket kabartma tozu.

Islatmak İçin:

1 su bardağı su.

Şerbeti İçin:

4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, 2 damla limon suyu.

Üzeri İçin:

Kaymak.

Kaymaklı Revani Yapılışı

Bir kabın içine yumurtayı, toz şekeri koyalım ve blender ile çırpalım.

İçine sıvı yağı, yoğurdu ilave edelim.

Daha sonra irmiği, karbonatı, unu, kabartma tozunu ilave edelim ve karıştıralım.

Yağlanmış tepsiye dökelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında pişirelim.

Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri, limon suyunu koyalım ve kaynatıp, şerbeti ılıtalım.

Revaniyi fırından çıkaralım ve musluk suyu soğukluğunda, üzerine 1 bardak su dökelim.

Revani soğuduktan sonra dilimleyelim ve ılık şerbeti soğuk revaniye dökelim.

Şerbeti çekmesi için 1 saat bekletelim.

Üzerine kaymak koyup, servis yapalım. Afiyet olsun.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEMİHA UYLUKÇU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kaymaklı Revani Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kaymaklı Revani Tarifi,irmikli tatlılar,kolay tatlı tarifleri,pratik tatlı tarifleri,pratik tatlılar,revani,revani tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...