14 Mayıs 2016 Cumartesi

Hintpare Tarifi


Hintpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

2 adet yumurta (1 adet yumurtanın akını ayırıyoruz) 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1,5 su bardağına yakın un.

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı su, Yarım limon.

Üzeri İçin:

Fındık içi.

Hintpare Yapılışı

Hamuru için; bir kaba yumurtaları, hindistan cevizini ve tereyağını koyup iyice karıştıralım.

Üzerine kabartma tozunu ve azar azar unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

Hazırladığımız topları yumurta akına bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.

İçine limon suyunu ilave edip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.

Pişen hintpareleri soğuk şerbetin içine koyalım.

Şerbeti çeken Hintpareleri servis tabağına alalım.

Şerbetli tatlı olduğuna bakmayın çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı tarifi. Yerken netlikle bıkkınlık vermiyor.

Toplam 31 adet Hintparemiz oldu.

Bu mükemmel Hintpare Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GÖKÇE TANRIKULU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Hintpare Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Hintpare Tarifi,hintpare tarifi,kolay hintpare tarifi,kolay şerbetli tatlı tarifleri,pratik hintpare tarifi,pratik şerbetli tatlı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...