Dondurma Topu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 su bardağı nişasta, 1 paket vanilya (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr), 1 çay bardağı damla çikolata, 3-3,5 su bardağı un.Dondurma Topu Kurabiye Yapılışı
Bir kaba tereyağı, sıvı yağı, yumurta ve pudra şekeri koyalım.
Krema gibi olana kadar karıştıralım.
Üzerine nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım.
Sonra unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Son olarak damla çikolatayı ilave edip tekrar yoğuralım.
Yaylı dondurma kaşığı ile hamurdan parçalar koparıp hamurun üzerini kaşıkla düzeltelim.
Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Daha küçük kurabiyeler isterseniz kaşığı daha az doldurabilirsiniz.
Evvelce ısıtılmış 160° fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Kurabiyeler önce yumuşacık oluyor soğuduktan sonra tam kıvamını buluyorlar.
Kıyır kıyır Dondurma Topu Kurabiyelerimiz servise hazır.
Bu güzel Dondurma Topu Kurabiye Tarifi‘ni bizimle paylaşan Huzurlu Mutfak’a çok teşekkür ederiz.
Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi NURBANU ÖZALP yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Dondurma Topu Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Dondurma Topu Kurabiye Tarifi,dondurma topu kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...