14 Mayıs 2016 Cumartesi

Köy Ekmeği Tarifi


Köy Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

3 kilo un, 1 paket kuru maya, 3 yemek kaşığı tuz. Aldığı kadar ılık su.

Köy Ekmeği Yapılışı

Bir kaba kuru mayayı, çok az ılık suyu koyalım ve mayayı eritip, kabarmasını bekleyelim.
Başka bir kaba unu, tuzu koyalım ve iyice harmanlayalım.
Unu ortasını açıp, kabaran mayayı ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım.
Azar azar ılık suyu ilave edelim ve çok az ele yapışan bir hamur yoğuralım.
Hazırladığımız hamurun üzerini kapatalım ve sofra bezi ile iyice saralım.
Hamuru 2 saat mayalandıralım.
Teflon tavayı yüksek ateşte ısıtalım ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, biraz kalınca açalım.
Sonra tavaya koyalım ve arkalı önlü pişirelim.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Hazırladığımız Köy Ekmeklerini bir poşette koyup, buzdolabında gizleyelim.(dışarıda bekletirsek ekşir)
Köy ekmeklerini yine ısıtıp, tüketebiliriz(ilk günkü gibi taze oluyor)

Bu mükemmel Köy Ekmeği tarifini bizimle paylaşan Sevda Ceren Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi FERİT KANMAZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Köy Ekmeği Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Köy Ekmeği Tarifi,ekmek tarifi,hamurişleri,kolay ekmek tarifi,köy ekmeği,pratik ekmek tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...