14 Mayıs 2016 Cumartesi

Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi


Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler:

5-6 adet közlenmiş temizlenmiş patlıcan, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tuz.

Tavuklu Bölümü İçin:

250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk, 2 adet sivri biber, 2 adet kırmızı biber, 2 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 2 adet soğan, Tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ.

Üzeri İçin:

Maydanoz.

Tavuklu Hünkar Beğendi Yapılışı

Tavuklu bölümü için; soğanları, domatesleri, sivri biberleri, kırmızı biberleri ince ince küp şeklinde doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, tereyağını koyup, yağlar ısınınca, tavukları ilave edelim ve soteleyelim.
İçine soğanı, biberleri, domatesleri ilave edelim ve sotelemeye devam edelim.
Daha sonra salçayı, tuzu, karabiberi ilave edelim ve 3 dakika karıştırıp, ateşten alalım.
Közlenmiş patlıcanları küçük parçalara ayıralım ve çatal yardımıyla ezelim.
Tavaya tereyağını, sıvı yağı koyup, yağlar ısınınca unu ilave edelim ve 3-4 dakika kavuralım.
Unun rengi sararmaya başlayınca patlıcanları ilave edip, 3 dakika daha kavuralım.
İçine sütü ilave edelim ve daimi karıştırarak 5 dakika daha pişirelim.(patates püresi kıvamında olmalı)
Servis tabağına önce patlıcanlı karışımı koyalım.
Daha sonra tavuklu sotemizi ilave edelim.
Tavuklu Hünkar Beğendimizi, maydanozla süsleyip, sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu mükemmel Tavuklu Hünkar Beğendi tarifini bizimle paylaşan Sihirli Tatlar'a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HAKKI ÜRESİN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Tavuklu Hünkar Beğendi Tarifi,hünkar beğendi tarifi,hünkar beğendi tarifleri,kolay hünkar beğendi tarifi,kolay hünkar beğendi tarifleri,pratik hünkar beğendi tarifi,tavuk tarifi,tavuklu hünkar beğendi tarifleri,ana yemek tarifleri,tavuklu tarifler

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...