14 Mayıs 2016 Cumartesi

Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye Tarifi


Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

250 gr ricotta peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı limon suyu, 2 su bardağı un.

Üzeri İçin:

Fındık kırığı.

Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye Yapılışı

Bir kabın içine karbonatı, limon suyunu koyalım ve iyice karıştıralım.
Başka bir kabın içine peyniri, toz şekeri, zeytin yağını, yumurtaları koyalım ve iyice karıştıralım.
İçine karbonatlı karışımı ilave edelim ve karıştıralım.
Son olarak unu ilave edelim ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim.
Daha sonra kurabiyelerin üst bölümlerini fındığa batıralım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiyelerimizi, evvelce ısıtılmış 175° fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Bu nefis Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 14 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi RENAN ERDOĞA yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Rıcotta Peynirli (Lorlu) Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifleri,kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,lor peynirli kurabiye tarifi,pratik kurabiye tarifi,rıcotta peynirli kurabiye tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...