17 Mayıs 2016 Salı

Saray Pilavı Tarifi


Saray Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Pilavı İçin:

2 su bardağı pirinç, 2,5 su bardağı su veya et suyu, Yarım çay bardağı sıvı yağı, Yarım çay bardağı badem, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, Limon suyu, Tuz, İsteğe bağlı baharat.

Köftesi İçin:

300 gr kıyma, 1 adet rendelenmiş soğan, 2-3 dilim bayat ekmek içi, İstediğiniz baharatlardan, 2 çay kaşığı tuz.

Sosu İçin:

1 adet iri domates, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı ketçap.

Saray Pilavı Yapılışı

Pirinci ılık, tuzlu ve limonlu su da 20 dakika bekletelim.

Kuş üzümlerini su da bekletelim.

Köftesi için; bir kaba kıymayı, soğanı, ekmek içini, istediğiniz baharatları ve tuzu koyup iyice yoğuralım.

Kıymalı harçtan küçük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayalım.

Sonra az sıvı yağda kızartalım.

Bademleri su da bekletip sonra kabuklarını soyalım.

Daha sonra bademleri kısık ateşte sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım.

Bademleri delikli kepçeyle tencereden alalım.

Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri bademi kavurduğumuz kaba koyalım ve 5 dakika kavuralım.

Üzerine bademleri ve suyunu süzdüğümüz kuş üzümlerini ilave edip karıştıralım.

Tuzu, baharatları ve sıcak suyu ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Sosu için; tencereye ince ince doğradığımız domatesi, salçayı, ketçabı ve ince ince doğradığımız sarımsağı koyup biraz suyunu çektirelim.

Ortası delik kek kalıbına pilavı eşit şekilde döküp bastıralım ve servis tabağına ters çevirelim.

Ortadaki boşluğa kızarttığımız köfteleri dizelim.

Köftelerin üzerine sosu gezdirip servis yapalım.

Bu güzel Saray Pilavı Tarifi‘ni bizimle paylaşan Huzurlu Mutfak’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi TUĞBERK SOLAK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Saray Pilavı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Saray Pilavı Tarifi,kolay pilav tarifleri,pilav tarifleri,pratik pilav tarifleri,saray pilavı tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...