17 Mayıs 2016 Salı

Kıbrıs Tatlısı Tarifi


Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:

3 adet yumurta, 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı kırılmış ceviz, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket vanilya. 1 paket kabartma tozu.

Kreması İçin:

1 litre süt, 1/2 su bardağı toz şeker, 2 kaşık nişasta, 2 kaşık un, 1 paket vanilya, 200 gr krema, 1 kaşık tereyağı.

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, Birkaç damla limon suyu.

Üzeri İçin:

Hindistan cevizi, Kırılmış ceviz.

Kıbrıs Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; tencereye suyu, toz şekeri koyalım ve 5 dakika kaynatıp, limon suyunu ilave edip, 3 dakika daha kaynatıp, soğumaya bırakalım.

Keki için; bir kabın içine tüm malzemeyi koyalım ve karıştıralım.
Evvelce ısıtılmış 180° fırında 30 dakika pişirelim.
Sıcak kekimize, soğuk şerbeti dökelim ve soğumaya bırakalım.

Kreması için; tencereye sütü, toz şekeri, nişastayı, unu koyalım ve kısık ateşte daimi karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başlayınca altını kapatalım ve kremayı, tereyağını, vanilyayı ilave edip, blender ile 2 dakika çırpalım.
Tatlımızın üzerine döküp, düzleştirelim.
Kıbrıs Tatlımızı, hindistan cevizi ve kırılmış cevizle süsleyelim.
Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu nefis Kıbrıs Tatlısı Tarifi’ni bizimle paylaşan Yemek Sevmek’e çok teşekkür ederiz.

Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BATURHAN DURMAZ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kıbrıs Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kıbrıs Tatlısı Tarifi,kıbrıs tatlısı,kıbrıs tatlısı tarifi,kolay tatlı tarifi,kolay tatlı tarifleri,pratik tatlı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...