14 Mayıs 2016 Cumartesi

Reçelli Kurabiye Tarifi


Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

250 gr margarin (oda sıcaklığında), 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık, 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1 paket kabartma tozu, Aldığı kadar un.

Bulamak İçin:

Yumurta akı, Hindistan cevizi.

Üzeri İçin:

Reçel.

Reçelli Kurabiye Yapılışı

Bir kaba un hariç diğer malzemeleri koyalım ve karıştıralım.
Azar azar unu ilave edelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan küçük parçalar koparıp, yuvarlayalım ve hafif yassılayalım.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Kurabiyelerin orta bölümüne kola kapağının tersi ile bastıralım.
Evvelce ısıtılmış 175° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.
Kurabiyeler pişerken kabardığı için; kurabiyeler tam pişmeden kola kapağının tersi ile bir defa daha bastırıp, tekrar fırına müddetlim.
Daha sonra kurabiyelerin soğumasını bekleyelim.
Soğuyan kurabiyelerin ortasına çay kaşığı ile reçel koyup, servis yapalım.

Bu nefis Reçelli Kurabiye tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SEZER BAŞARIR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Reçelli Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Reçelli Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,reçelli kurabiye

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...