17 Mayıs 2016 Salı

Puantiyeli Kurabiye Tarifi


Puantiyeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya (5 gr), 1 paket kabartma tozu (10 gr), 2 su bardağı un+ 1 su bardağından 2 parmak eksik un, 2 yemek kaşığı kakao (hamur ikiye ayrıldıktan sonra kakaolu hamur ele geçirmek için), 2 yemek kaşığı un (hamur ikiye ayrıldıktan sonra beyaz hamura ilave etmek için), Yarım çay bardağı mısır nişastası (kurabiyelerin ortasındaki beyaz hamuru açmak için).

Puantiyeli Kurabiye Yapılışı

Bir kaba yumurtayı, pudra şekerini, tereyağını, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.

Üzerine azar azar unu ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoğuralım.

Hamuru iki parçaya ayıralım.

1 parça hamurun içine 2 yemek kaşığı un ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

2 parça hamurun içine kakaoyu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Kakaolu hamuru streç filmin üzerine koyalım.

Sonra hamurun üzerine streç film serip 6-7 mm inceliğinde merdane ile açalım.

Streç filmi çıkarıp açtığımız hamuru yuvarlak kalıp ile keselim.

Sade hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparalım.

Hamuru streç film arasında 2-3 mm inceliğinde açıp kalem kapağı ile resimdeki gibi keselim.

Hazırladığımız beyaz minik yuvarlak hamurları yuvarlak kestiğimiz kakaolu hamurların üzerine resimdeki gibi yerleştirelim.

Üzerlerine streç film serip merdane ile 1-2 sefer üzerlerinden geçelim.

Daha sonra streç filmi kaldırıp hazırladığımız kurabiyeleri spatula ile kaldırıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.

Kurabiyelerin orta bölümlerini bir kapak yardımı ile açalım.

Sade hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparalım.

Üzerine mısır nişastasını serpip yufka kalınlığında açalım.

Açtığımız hamuru yuvarlak kalıpla keselim.

Sonra iki yuvarlağı peş peşe yerleştirelim.

Daha sonra orta bölümünden tutup baş ve işaret parmağımızın arasına sıkıştırıp karanfil şekli verelim.

Hazırladığımız karanfilleri kurabiyelerin orta bölümündeki boşluğa yerleştirelim.

Evvelce ısıtılmış 175° fırında beyaz bölümleri hafif pembeleşene kadar 10 dakika pişirelim.

Fırından çıkan Puantiyeli Kurabiyeleri 15 dakika dinlendirip servis tabağına alalım.

Kakaolu hamuru önce kalıpla kesmemizin sebebi; kenarlarında kalan hamuru toplayıp açmak ve tekrar kurabiye hamuru ele geçirmek.

Bu mükemmel Puantiyeli Kurabiye Tarifi için Reyhan Ataç Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi AYŞENUR ALTUNOK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Puantiyeli Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Puantiyeli Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,puantiyeli kurabiye tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...