17 Mayıs 2016 Salı

Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Tarifi


Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

1 paket baklavalık yufka, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı.

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1 dilim limon.

Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha kaynatalım.

İçine limon suyunu ilave edip 1 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Yufkaları 2 şer şekilde alalım ve üzerlerine azıcık yağ müddetlim.

Cevizi uzun sıra şeklinde yufkanın uzun bölümüne dökelim.

Az bir miktar da ortalarına serpiştirelim.

Yufkayı ince bir oklavaya saralım.

Sonra elimizle büzüp oklavadan çıkaralım ve borcama yerleştirelim.

Yufkalarımızı bu şekilde 2 şer 2 şer hazırlayıp borcama yerleştirelim

Kalan yağı fırça ile yufkaların üzerine müddetlim.

Evvelce ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkardığımız tatlımızı 5 dakika dinlendirelim.

Daha sonra tatlımızın üzerine gezdirerek soğuk şerbeti dökelim.

Burma Baklavamızı şerbeti çekmesi için 1-2 saat dinlendirelim.

Şerbeti çeken tatlımızı istediğimiz ebatlarda dilimleyip servis yapabiliriz.

Bu mükemmel Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Tarifi için Hatice Akyel Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 17 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CEMAL TEPEDELENLİOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Baklavalık Yufkadan Burma Baklava Tarifi,baklavalık yufkadan burma baklava tarifi,burma baklava tarifi,kolay burma baklava tarifi,pratik burma baklava tarigi,şerbetli tatlı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...