16 Mayıs 2016 Pazartesi

Milföylü Tavuk Tarifi


Milföylü Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

8 kare milföy hamuru, 8 parça haşlanmış kemiksiz tavuk but, 200 gr bezelye (1,5 su bardağı), 100 gr rendelenmiş kaşar, 1-2 dal maydanoz, Tuz, Karabiber, Kırmızı biber, 1 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 adet yumurta sarısı.

Milföylü Tavuk Yapılışı

Bir kaba bezelyeyi, ince ince doğradığımız maydanozu, kaşar rendesini, zeytin yağını, tuzu, karabiberi ve kırmızı biber koyup iyice karıştıralım.

Her bir milföy hamurunun içine 1 adet tavuk budu ve 1 yemek kaşığı bezelye koyalım.

Sonra hamuru bohça gibi kapatalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Daha sonra milföylerin üzerine yumurta sarısı müddetlim.

Evvelce ısıtılmış 200° fırında 40 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Bu nefis Milföylü Tavuk Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ZEKİYE TUFAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Milföylü Tavuk Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Milföylü Tavuk Tarifi,kolay milföylü tavuk tarifi,milföylü tavuk tarifi,pratik milföylü tavuk tarifi,tavuklu tarifler

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...