Çipura Izgara Tarifi İçin Malzemeler:
4 adet çipura 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet domates 4-5 sap taze soğan 1 adet dilimlenmiş limon 2 adet soğan ( dilimlenmiş)Çipura Izgara Yapılışı
Çipura balığının karnını yaralım, içini temizleyelim.
Daha sonra pullarını da kazıyarak temizleyelim.
Çeşmede temiz bir şekilde yıkayalım.
Balıkların her iki tarafına da fazla derin olmayacak şekilde bıçakla çizik atalım.
Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile balıkları güzelce yağlayalım ve mangaldaki ızgaraya yerleştirelim.
İsteğe bağlı olarak, balığı pişirirken birkaç soğan da pişirebilirsiniz.
Servisi yaparken, balığın yanında bir dilim limon, domates, yeşillik ve ateşte pişmiş soğan koyabiliriz.
Izgara çipura’nın üzerine birkaç damla zeytinyağı damlatırsanız çok iyi olur.
Birbirinden lezzetli ve fark diğer Balık Tariflerimize de bakmanızı tavsiye ederiz.
Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ERDAL ŞAHAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çipura Izgara Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Çipura Izgara Tarifi,balık nasıl pişirilir,balık tarifleri,balıklar,Çipura,Çipura izgara,Çipura ızgara tarifi,Çipura nasıl pişirilir,Çipura tarifleri,izgara nasıl yapılır,izgara tarifleri,ızgaralar,ana yemek tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...