Güveç Kasesinde Ananaslı Puding Tarifi İçin Malzemeler
Alt Malzemeleri İçin:
1 adet ananas,2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker, 1 tatlı kaşığı tepeleme bal,
1 adet limonun kabuğunun rendesi.
Üst Malzemeleri İçin:
1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı tepeleme oda sıcaklığında tereyağı, 3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt, 5 yemek kaşığı tepeleme un, 2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı tepeleme vanilya, 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu.Güveç Kasesinde Ananaslı Puding Yapılışı
Ananası ayıklayıp yıkayalım ve kesme şeker büyüklüğünde dilimleyelim.
Tavaya ananas dilimlerini, toz şekeri, limon kabuğu rendesini ve balı koyalım.
Orta ateşte takriben 8-10 dakika zaman zaman karıştırarak karamelize edelim.
Karamelize ettiğimiz ananasları güveç kaselerine eşit miktarda paylaştıralım.
Bir kaba yumurtayı koyup köpürene kadar çırpalım.
Üzerine toz şekeri, tereyağını, yoğurdu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu koyup iyice çırpalım.
Sonra cevizi ilave edip spatula ile karıştıralım.
Hazırladığımız karışımını ananasların üzerine paylaştıralım.
Güveç kaselerini fırın tepsisine dizelim ve tepsinin yarısını soğuk su ile dolduralım.
Evvelce ısıtılmış 200° fırında pudinglerin üzeri kızarıncaya dek pişirelim.
Güveç Kasesinde Ananaslı Pudinglerimizin üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım.
Bu mükemmel Güveç Kasesinde Ananaslı Puding Tarifi’ni bizimle paylaşan mutfağımda4mevsim’e teşekkür ederiz.
Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CEMİLE ERONAT yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Güveç Kasesinde Ananaslı Puding Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:Güveç Kasesinde Ananaslı Puding Tarifi,güveç kasesinde ananaslı puding,kolay puding tarifi,pratik puding tarifi,puding tarifi,sütlü tatlılar
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...