16 Mayıs 2016 Pazartesi

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi


Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

125 gr margarin veya tereyağı(oda sıcaklığında), Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurtanın akı, 1 çay kaşığı dolu dolu tuz, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı yoğurt, Yarım paket kabartma tozu, 4 çorba kaşığı çörek otu, 3 su bardağı un.

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı, Çörek otu.

Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Yapılışı

Bir kabın içine un hariç tüm malzemeyi koyalım ve iyice karıştıralım.
İçine unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpelim.
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyelerimizi,  evvelce ısıtılmış 180° fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Bu güzel Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye tarifini bizimle paylaşan Meryem’in Mutfağı'na teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi AYDIN DAYANIR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifleri,kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...