16 Mayıs 2016 Pazartesi

Bayram Çikolatası


Bayram Çikolatası Tarifi İçin Malzemeler

Ölçüm yok tarifte. Her şeyi göz kararı ve zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz.

Sütlü çikolata (160 gr), 1-2 yemek kaşığı tahin, Fındık, fıstık, badem iri taneli (değişik malzemelerde ilave edilebilir), Mısır gevreği.

 

Bayram Çikolatası Yapılışı

Çikolatayı benmari usulü eritelim.
Erittiğimiz çikolatanın yarısından azını bir kaseye ayıralım.
Kalan eritilmiş çikolatanın içine tahini ilave edip karıştıralım.
Sonra içine fındık, fıstık ve badem ne arzu ederseniz ilave edip karıştıralım.
Daha sonra mısır gevreğini elimizde ezelim ve ilave edip karıştıralım.
Hazırladığımız karışım katılaştıktan sonra küçük parçalar alıp avcumuzun içinde sıkıp toplar yapalım. (şayet şekil vermekte zorlanırsanız mısır gevreği miktarını arttıralım)
Topları borcama dizelim ve ayırdığımız eritilmiş çikolatayı topların üzerinde gezdirelim ve çikolatanın donmasını bekleyelim.
Hazırladığımız topları muffın kalıplarına koyup servis yapalım.

Not: 160 gr sütlü çikolatadan 25 adet top çikolata çıkıyor.
Fazla hazırlayıp derin dondurucuda gizleyebilirsiniz.

Bu mükemmel Bayram Çikolatası tarifini bizimle paylaşan Sedosh’un Mutfağı’na teşekkür ederiz.



Merhabalar 16 Mayıs 2016 tarihli bu yemek tarifimizi UĞURKAN SÖZEN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Bayram Çikolatası hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Bayram Çikolatası,bayram çikolatası,çikolata tarifi,kolay çikolata tarifi,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...