15 Haziran 2016 Çarşamba

Kıymalı Patatesli Börek Tarifi


Kıymalı Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler:

1 kg yufka, 150 gr tereyağı, 1 su bardağı süt, 2 adet yumurta.

İçi İçin:

300 gr kıyma, 2 adet patates, 1 adet soğan, Tuz, Karabiber, 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Kıymalı Patatesli Börek Yapılışı

İçi için; patatesleri rendeleyelim ve suyunu iyice sıkalım.
Soğanı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra patatesleri ilave edip, kavurmaya devam edelim.
Son olarak tuzu, karabiberi ilave edelim ve karıştıralım.

Başka bir tavaya tereyağını koyup, eritelim ve soğumaya bırakalım.
İçine sütü, yumurtaları ilave edelim ve iyice çırpalım.
Fırın tepsisini yağlayalım ve bir adet yufka koyup, yufkanın üzerine tereyağlı karışımdan sürelim.(yufkanın etekleri tepsiden sarkacak)
Üzerine bir yufka daha koyup, tereyağlı karışımdan sürüp, kıymalı patatesli harçtan serpelim.(yufkalar bitene kadar aynı sıralamada devam edelim)
Yufkaların tamamı bitince, eteklerini üzerine kapatıp, kalan tereyağlı karışımı böreğin üzerinde gezdirelim.
Kıymalı Patatesli Böreğimizi, önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Böreği fırından çıkarınca üzerini bir örtü ile örtelim.(kurumaması için)
Ilıyınca dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Bu nefis Kıymalı Patatesli Börek Tarifi’ni bizimle paylaşan Kalpkurabiye’ye çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi GİZEM GÜVENÇ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kıymalı Patatesli Börek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kıymalı Patatesli Börek Tarifi,börek tarifi,börek tarifleri,hamurişi tarifi,kıymalı patatesli börek,kolay börek tarifi,kolay börek tarifleri,pratik börek tarifi,hamur İşleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...