25 Haziran 2016 Cumartesi

Susamlı Kurabiye Tarifi


Susamlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:

1 paket oda sıcaklığında margarin(tereyağı ile denemeyin dağılıyorlar), 1 su pudra şekeri, 1/2 su sıvı yağ, 1 su nişasta, 1 su kavrulmuş susam, 1 çay kaşığı vanilya özütü ya da vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2+1/2 su un.

Susamlı Kurabiye Yapılışı

Susamları orta ateşte, yağsız bir tavada, tavayı sürekli sallayarak mis gibi kokular çıkana kadar kavuralım. Ya da susamları bir tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 180°fırında 8-10 dakika boyunca pişirerek kavuralım ve soğuması için bir kenara ayıralım.
Bir kabın içine margarini, pudra şekerini koyalım ve karıştıralım.
İçine sıvı yağı, susamı ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra nişastayı, unu, vanilyayı, kabartma tozunu koyalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Susamlı Kurabiyelerimizi, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde 25 dakika pişirip, soğumaya bırakalım.(kurabiyeler tamamen soğumadan tepsiden alınmamalı çünkü çok kırılgan bir kurabiye) Afiyet olsun.

Bu nefis Susamlı Kurabiye Tarifini bizimle paylaşan Tarif Küpüne çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 25 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi AYŞEGÜL HEDİK yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Susamlı Kurabiye Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Susamlı Kurabiye Tarifi,kolay kurabiye tarifi,kolay kurabiye tarifleri,kurabiye tarifi,kurabiye tarifleri,pratik kurabiye tarifi,susamlı kurabiye,susamlı kurabiye tarifi,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...