23 Haziran 2016 Perşembe

Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi


Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek.

Şerbeti İçin:

1.5 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su.

Muhallebisi İçin:

1 kg süt (5 su bardağı), 1 su bardağı un, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 adet yumurta, 2 kahve(türk kahve) fincanı toz şeker, 1 su bardağı toz krem şanti.

Üzeri İçin:

Antep fıstığı veya hindistan cevizi.

Karamelli Etimek Tatlısı Yapılışı

Muhallebisi için; toz krem şanti hariç diğer malzemeleri tencereye koyalım ve göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
Hazırladığımız muhallebiyi soğumaya bırakalım.

Şerbeti için; toz şekeri tencereye koyalım ve orta ateşte eriyene kadar karamelize edelim.
Sonra üzerine suyu ilave edip karıştırarak kaynatalım ve 1 taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım. (sekerle suyu buluşturduğumuz da şeker sertleşiyor endişe etmeyin karıştırmaya devam edin düzeliyor)

Kare borcama etimekleri dizelim ve etimeklerin üzerine şerbeti eşit olarak gezdirerek dökelim.
Etimeklerin şerbeti dökmesi için 10 dakika bekleyelim.

Soğuyan muhallebinin içine toz krem şantiyi ilave edelim ve mikser ile çırpalım.

Şerbeti iyice çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp spatula ile düzgünce yayalım.
Üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi serpelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Not: Buzdolabında bir gece beklerse daha lezzeti olur.
Karamel tadını sevmiyorsanız normal tatlı şerbeti gibi hazırlayabilirsiniz.
Ölçü olarak klasik su bardağı kullandım. (200 ml)

Bu nefis Karamelli Etimek Tatlısı tarifini bizimle paylaşan Lezzete Dair’e çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 23 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ALTAN ÇİVİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Karamelli Etimek Tatlısı Tarifi,etimek tatlısı,karamelli etimek tatlısı,kolay etimek tatlısı,sütlü tatlılar

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...