24 Haziran 2016 Cuma

Fıstıklı Burma Baklava Tarifi


Fıstıklı Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

15 adet hazır baklava yufkası (yaklaşık 500 gr), 3 su bardağı kabukları soyulmuş çiğ antep fıstığı, 1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (250 gr).

Şerbeti İçin:

1,5 su bardağı şeker, 1,5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı limon suyu.

Fıstıklı Burma Baklava Yapılışı

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika daha kaynatalım.

Ocaktan alıp içine limon suyunu ilave edelim ve karıştıralım.

Şerbeti soğumaya bırakalım.

Tereyağını eritip üzerindeki köpükleri kaşıkla alalım.

Baklava tepsisini fırça ile tereyağıyla yağlayalım.

1 adet baklava yufkasını tezgaha yayalım.

Yufkanın her yerine erittiğimiz tereyağından sürelim.

2 ci yufkayı üzerine yerleştirelim ve üzerini tereyağı ile yağlayalım.

Sonra yufkanın her yerine gelecek şekilde 3 yemek kaşığı kadar fıtık serpelim.

Daha sonra rulo şeklinde sarıp tepsiye dizelim.

Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayalım.

Sarma işlemi bittikten sonra yufkaların üzerine kalan tereyağını fırça ile sürelim.

Önceden ısıtılmış 190° fırında 25 dakika pişirelim.

25 dakika sonunda fırının derecesini 160° düşürüp 30 dakika daha pişirelim.

Fırından çıkardığımız baklavaları 2 dakika dinlendirelim.

2 dakika sonunda soğuk şerbeti baklavaların üzerine gezdirerek dökelim.

Fıstıklı Burma Baklavalarımız şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra servise hazır.

Bu nefis Fıstıklı Burma Baklava Tarifi’ni bizimle paylaşan Mutfağımdan’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 25 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ÖZGÜNCAN KARADAVUT yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Fıstıklı Burma Baklava Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Fıstıklı Burma Baklava Tarifi,burma baklava tarifi,fıstıklı burma baklava tarifi,kolay baklava tarifi,pratik baklava tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...