İncir Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
400 gr kuru incir, 150 gr ceviz, 1 su bardağı şeker, 1 çay kaşığının ucuyla tarçın (isteğe göre)Üzeri İçin:
Kaymak, Antep fıstığı.İncir Tatlısı Yapılışı
İncirleri sıcak su da yumuşayıncaya kadar bekletelim.
Yumuşayan incirlerin suyunu süzelim.
İncirleri ağız kısımlarından genişletip içlerine ceviz içi koyalım.
Sonra içini doldurduğumuz incirleri tencereye yerleştirelim.
İncirlerin üzerine şekeri dökelim.
İncirlerin yarısına gelecek şekilde su ilave edelim.
Kısık ateşte incirler yumuşayana kadar pişirelim.
Oda sıcaklığına gelen incirleri buzdolabına kaldırıp soğutalım.
Soğuyan incirlerin üzerini kaymak ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
İncirlerin üzerini farklı şekillerde de süsleyebilirsiniz.
Bu harika İncir Tatlısı Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.
Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi SETANAY TEZER yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, İncir Tatlısı hazırlanışını bizlerle paylaştı.
Google Etiketler:İncir Tatlısı,İncir tatlısı,incir tatlısı tarifi,kolay incir tatlısı tarifi,pratik incir tatlısı tarifi,Şerbetli tatlı tarifleri
0 yorum:
Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...