22 Haziran 2016 Çarşamba

Şeftali Tatlısı Tarifi


Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

1 kg. şeftali, 1 su bardağı toz şeker, 50 gr. dövülmüş ceviz içi, 50 gr. dövülmüş badem veya fındık.

Şeftali Tatlısı Yapılışı

Şeftalileri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini ve yataklarını temizleyelim.

Oyuk kısmları üste gelecek biçimde fırın kabımıza dizelim.

Şeftalilerin oyuk kısımlarına toz şeker dolduralım.

Fırın kabının içerisine 1 su bardağı su ekleyelim.

Şeftalilerin üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.

Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında şeftalilerin diriliği kaybolana kadar pişirelim.

Bu aşamada şeftalilerin oyuk kısımlarına iri kıyılmış ceviz ve bademlerden dolduralım.

Tekrar üzerini yağlı kağıt ile kapatalım ve ikinci kez şeftaliler yumuşayana kadar fırında pişirelim.

Şeftaliler piştikten sonra fırından çıkarıp soğutarak, sosuyla birlikte servise sunalım.



Merhabalar 22 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi BAYRAM TANRIVERDİ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Şeftali Tatlısı Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Şeftali Tatlısı Tarifi,Şeftali tatlısı,Şeftali tatlısı nasıl yapılır,şeftali tatlısı yapılışı,Şerbetli tatlı tarifleri,tatlı tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...