20 Haziran 2016 Pazartesi

Tatlı Volovan Tarifi


Tatlı Volovan Tarifi İçin Malzemeler

Yarım paket milföy hamuru.

Kreması İçin:

2 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 portakal veya limon rendesi, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 paket vanilya (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı labne peynir.

Üzeri İçin:

Bir miktar pudra şekeri.

Tatlı Volovan Yapılışı

Milföy hamurlarını 4 değişik boyuta kalıp veya bardak ile daire olacak şekilde keselim.

1 adedi daire olarak kalsın 3 adetini ise halka şeklinde tekrar keselim. (toplam 5 adet oluyor)

Minik bir kalıpla veya tuzluğun kapaüı ile minik daireler hazırlayalım.

Daire olarak kalan volovanların pişirken kabarmaması için tabanlarına çatal yardımı ile delikler açalım.

Artan parçaları tekrar üst üste ekleyerek hafif nişasta serpip merdane ile açalım ve tekrar şekil verelim.(hamurun ziyan olması için)

Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 20 dakika üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. (kendi fırınınıza göre derecelendirelim)

Kreması için; tencereye sütü, unu ve nişastayı koyup karıştırarak yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.

Piştikten sonra içine yumurtanın sarısını ilave edip hızlıca karıştırarak  2 dakika daha pişirelim.

Ocaktan alıp içine tereyağını, labne peyniri, portakal yada limon rendesini ve dilerseniz vanilya ilave edip karıştıralım.

Hazırlanan kremayı sıkma torbasına dolduralım.

Volovanları krema ile dolduralım ve en üstüne şapkalarını takalım.

Volovonları soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapalım.

Bu harika Tatlı Volovan Tarifi için Aşçı Mutfakta’ya teşekkür ederiz.



Merhabalar 20 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi HALİS PİŞKİN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Tatlı Volovan Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Tatlı Volovan Tarifi,kolay volovan tarifi,pratik volovan tarifi,sütlü tatlılar,tatlı volovan,volovan tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...