22 Haziran 2016 Çarşamba

Patates Püresi Nasıl Yapılır


Patates Püresi Yapmak İçin Malzemeler

4 Adet Orta Boy Patates, 1 Su Bardağı Süt, 1 Yemek Kaşığı Tereyağı, Tuz.

Patates Püresi Nasıl Yapılır

Ön Hazırlık:

4 adet orta boy patates yaklaşık 500 gr. ağırlıktadır.
Patatesleri yıkıyoruz ve uygun büyüklükte olmayan iri patatesleri ortadan iki'ye bölüyoruz.

Patatesin Haşlanması:

Patatesleri tencere içerisine koyalım ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su ilave edelim. Ocak ısısı yükseltelim.
Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatalım. Ocak ısısını en düşük ısı konumuna getirelim ve 30 dakika pişirelim.
30 dakika süre bitiminde  patateslerimiz soyulmaya hazır.

Hazırlanışı:

Tencere içerisine tereyağını koyup eritelim. Üzerine patatesleri ilave edelim.

Patatesleri ezme aleti veya kaşıkla ezip iyice karıştıralım.

Üzerine 1 su bardağı soğuk süt ilave edip karıştıralım. Süt ısınıp buhar olup uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak. Bu aşamada yeterli miktarda tuz ilave edelim ve pürenin tuzunu karar hale getirelim.

Tercihinize göre, pürenin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesindedir. Patates püresi’nin sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı patates püresi isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız ve katı kıvamı elde edersiniz. Ardından püreniz servise hazır. İsterseniz karabiber ilave edebilirsiniz. Rulo köftenin yanına ve bir çok salçalı et yemeklerinin yanına çok yakışır.

Not:
Patates püresi hazırlamada deneyim kazandıktan sonra ocak ısı ayarını normalde tutabilirsiniz. Başlangıçta, püre yaparken ocak ısısını düşük ayarda tutarsanız heyecan yaşamazsınız. Bir de patates püresi’ni mikserle karıştırmaya kalkmayın, patates püresi sakız gibi olur.



Merhabalar 22 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DİDEM ARAL yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Patates Püresi Nasıl Yapılır hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Patates Püresi Nasıl Yapılır,patates püresi,patates püresi nasıl yapılır,patates püresi resimli,patates püresi tarifi,patatesli tarifler,püre tarifleri,sütlü patates püresi,aperatif tarifler

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...