24 Haziran 2016 Cuma

Kremalı Sütlü Poğaça Tarifi


Kremalı Sütlü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine), 1 kutu krema (200 ml), 1 su bardağı ılık süt, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket toz maya, Aldığı kadar un.

İçi İçin:

1 paket beyaz peynir, 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış),

Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı, Çörek otu.

Kremalı Sütlü Poğaça Yapılışı

Bir kaba un dışındaki malzemeleri koyup iyice karıştıralım.

Unu kontrollü olarak azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.

Hamurun üzerini nemli bez ile örtüp 1 saat dinlendirelim.

İçi için; bir kaseye peyniri ve maydanozu koyup karıştıralım.

Hamurdan küçük parçalar koparıp yassılayalım ve ortasına peynirli harçtan koyup kapatalım.

Kremalı Sütlü Poğaçaların üzerine yumurtanın sarısını sürüp çörek otu serpelim ve tepside 30 dakika dinlendirelim.

Önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapalım.

Bu nefis Kremalı Sütlü Poğaça tarifi için Pembe Tatlar‘a teşekkür ederiz.



Merhabalar 24 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi DEĞER KOÇAKOĞLU yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kremalı Sütlü Poğaça Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kremalı Sütlü Poğaça Tarifi,kolay poğaça tarifi,kremalı sütlü poğaça,poğaça tarifi,poğaça tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...