24 Haziran 2016 Cuma

Mantarlı Börek Tarifi


Mantarlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yufka.

Sosu İçin:

1,5 su bardağı yoğurt, 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için), 125 gr oda sıcaklığında erimiş margarin (yarım paket).

İçi İçin:

Yarım kg mantar, 1 adet soğan, 3 adet sivri biber, 1 adet domates, Kekik, Karabiber, Kimyon, Kırmızı biber, Tuz, Mantarın kararmaması için 1/4 limon (çeyrek limon).

Mantarlı Börek Yapılışı

Mantarları temizleyip yıkayalım ve ince ince doğrayalım.

İçi için; ince ince doğradığımız soğanı, biberi ve domatesi sıvı yağda kavuralım.

Üzerine mantarları, limon suyunu ilave edip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirelim.

Sonra baharatları ve tuzu ilave edip karıştıralım ve ocaktan alalım.

Sosu için; bir kaba yoğurdu, yumurtaları, erimiş yağı koyup karıştıralım.

1 adet yufkayı düz zemine serelim.

Sosun yarısını yufkanın üzerine döküp her tarafına yayalım.

2 ci yufkayı üzerine serelim ve kalan sosu üzerine döküp her yerine yayalım.

3 cü yufkayı üzerine serelim ve 16 eşit parçaya bölelim.

Her parçanın üzerine mantarlı harçtan paylaştıralım.

Sigara böreği sarar gibi fazla sıkmadan saralım.

Üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.

Önceden ısıtılmış 180-190° fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.

Not: Toplam 16 adet çıkıyor.

Bu güzel Mantarlı Börek Tarifi‘ni bizimle paylaşan Bizim Evin Aşçısı‘na çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 24 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi ONURCAN SERTDEMİR yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mantarlı Börek Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mantarlı Börek Tarifi,börek tarifleri,kolay börek tarifi,kolay mantarlı börek,mantarlı börek tarifi,pratik börek tarifi,pratik mantarlı börek

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...