23 Haziran 2016 Perşembe

Mahlepli Poğaça Tarifi


Mahlepli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

1 paket yaş maya (42 gram), 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı su, Yarım su bardağı sıvı yağı, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı mahlep, 2 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine), Aldığı kadar un.

Üzeri İçin:

Susam, Çörek otu.

Mahlepli Poğaça Yapılışı

Bir kaba ılık sütü, mayayı koyup ılık süt içerisinde mayayı eritelim ve kabarmasını bekleyelim.

Kabaran mayanın içine yoğurdu, suyu, sıvı yağı, toz şekeri, kabartma tozunu, tuzu, mahlebi, yumurta akını koyalım ve karıştıralım.

Azara azar unu ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendirelim.

Sonra hamurdan küçük parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim.

Daha sonra üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp susam ve çörek otu serpelim.

Tekrar tepside 45 dakika mayalandırıp Mahlepli Poğaçaları önceden ısıtılmış 190° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Bu harika Mahlepli Poğaça tarifini bizimle paylaşan Hacer Özer Özkan Hanım’a teşekkür ederiz.



Merhabalar 23 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi CEM EVKURAN yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Mahlepli Poğaça Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Mahlepli Poğaça Tarifi,kolay poğaça tarifi,mahlepli poğaça,poğaça tarifi,poğaça tarifleri,pratik poğaça tarifi

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...