15 Haziran 2016 Çarşamba

Kıymalı Volovan Tarifi


Kıymalı Volovan Tarifi İçin Malzemeler:

8 adet milföy.

İçi için:

200 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 diş sarımsak, Tuz, 1 cimdik karabiber, 1 cimdik kırmızı toz biber, 1 cimdik kırmızı pul biber, 1 cimdik kimyon, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı.

Arasına Sürmek İçin:

Yumurtanın akı.

Üzerine Sürmek İçin:

Yumurtanın sarısı.

Süslemek İçin:

Domates, Dereotu.

Kıymalı Volovan Yapılışı

Milföylerin buzları hafif çözüldüğü zaman yuvarlak kalıplarla keselim ve daireler elde edelim.
4 adet daire şeklini verdiğimiz milföyü tepsiye yerleştirip, üzerlerine yumurtanın akını sürelim.
Kalan daire şeklindeki milföylerin, ortalarını daha küçük kalıp kullanarak çıkaralım.
Sonra boş olan milföylerin üzerine yerleştirip, orta kısımlarının kabarmaması için alttaki milföylere bir kaç yerinden çatal batıralım.
Üstteki milföylerin kenarlarına yumurtanın sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

İçi için; soğanı, sarımsağı ince ince doğrayalım.
Tavaya zeytin yağını, soğanı, sarımsağı ilave edelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
İçine kıymayı ilave edelim ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Daha sonra baharatları, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
Pişen milföylerin ortalarına hazırladığımız kıymalı harçtan koyup, üzerlerini domates ve dereotu ile süsleyelim.
Kıymalı Volovanları sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Bizimle bu harika Kıymalı Volovan tarifi’ni paylaşan Pembe Tatlar’a çok teşekkür ederiz.



Merhabalar 15 Haziran 2016 tarihli bu yemek tarifimizi YAHYA İBİŞ yazarımız Resimli Yemek Tarifleri sitemizde, Kıymalı Volovan Tarifi hazırlanışını bizlerle paylaştı.




Google Etiketler:Kıymalı Volovan Tarifi,ana yemekler,kıymalı volovan,kolay volovan tarifi,kolay volovan tarifleri,pratik volovan tarifi,volovan tarifi,volovon tarifleri,ana yemek tarifleri

0 yorum:

Yemek Tarifi Hakkında Yorumlarınız...